Faydalı Eclipse Özellikleri

Selam Eclipse kullanırken tesadüfen keşfettiğim bazı özelliklerini burada toplayacağım bundan sonra.

(*) Faydalı kod templateleri:
     sysout yazıp kontrol+space e basın System.out.println(""); yazmaktan kurtulun
     main yazıp kontrol+space e basın main metodu oluşturulsun
     metodun ismini yazıp kontrol+space e basın sizin için private void bir metod oluşturulsun
     i = metot(); yazıp kontrol+1 e basın ve metodun dönüş değerine göre değişken tanımınız yapılsın

(*) Debug ederken istediğiniz yere kolay adımlama: Breakpoint koyduğunuz satırın olduğu yerde bir metot çağrılıyor ama sizin ilgilendiğiniz yer onun da çağırdığı başka metot ve siz ikinci metoda gitmek istiyorsanız ya gidip o metoda breakpoint koyup F8 ile Resume dersini ya da daha kolay bir yol olarak kontrol+alt+fare sol tuş ile metodun çağrıldığı yere tıklayın ve breakpoint koymadan oraya kadar gelsin çalışma. Bu Spring tarzı containerlarla çalışırken de işe yarıyor. Standart Step Into komutu ile devam edince container ın kodlarının içinde kaybolabiliyorsunuz ama bu yöntemle eclipse te gördüğünüz koddan devam ediyor debug etmeye.

(*) Bir yerden bir sınıfın kodunu kopyaladınız bunu Eclipse te Project Explorer'da bir package a gidip yapıştırdığınızda sınıf dosyasının doğru olarak oluşturulduğunu göreceksiniz. Package bilgisi ile kopyaladıysanız o package da otomatik oluşturulacaktır

(*) Kaynak kodu bir dikdörtgen şeklinde seçmek istiyorsanız önce Alt+Shift+A sonra fareyle dikdörtgeninizi çizin. Bu özellik özellikle alt alta gelen aynı kelimeleri değiştirmek için çok işe yarıyor örneğin alt alta 10 metotta public yazılmış bunu silmek istiyorsunuz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar